pátek 7. srpna 2015

Opečený toust s cucamelonem.

První úroda cucamelonu se vešla do malé mističky. Zralost jsem odhadla, sklízela jsem ve velikosti asi tak 1,5-2 cm. Větší velikosti stejně nedorostou. Nakládání minimelounků odkládám a pouštím se do receptu který snad předvede chuť v celé kráse. Směs, která se dá použít na opečené tousty, jako příloha k masu nebo prostě jen tak, jako salát. Nevážím, jen si připravím suroviny a podle chutě přidám co tomu chybí.

Suroviny:
cucamelon krájený podélně
cibule nakrájená na kostičky, šlo by i na tenké plátky
chilli paprička nakrájená na plátky, tu můžeme, tak jsem nešetřila
bazalka nakrájená a trochu podrcená

Do malé zavařovací sklenice jsem dala 3 PL slunečnicového oleje, 2 PL octa, 1 PL třtinového cukru, 2 PL šťávy z citronu, sůl, pepř.
Měřím polévkovou lžící, všechno je přibližné a přidám podle chutě a momentální nálady. Sklenici zavřu a třepu tak dlouho dokud se všechno nespojí. Je to stejné jako když dělám marinády na salát. Jak jednoduché!

Všechno smíchám a lžící navrstvím na opečenou topinku. Směs vyšla přesně na 2 topinky. Na rozdávání to nebylo, ale s manželem jsme konečně ochutnali cucamelonky. Bylo to výborné, osvěžující a přitom pikantní. Chuť byla opravdu okurková a citron přidal i druhé chuti cucamelonů - citrusové. Vychlazení z toho vytvořilo výborné letní jídlo. 

Žádné komentáře:

Okomentovat